Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

O le Tala'aga ma le Fa'agasologa o Gaosiga o Uaea Fa'amau

I le ogatotonu o itulau o le seneturi sefuluiva, o le femalagaaʻi o faʻatoʻaga i le Iunaite Setete na vaʻaia ai le tele o faifaʻatoʻaga ua amata ona faʻamama eleele tuʻufua, agai atu i sisifo i laufanua valevalenoa ma saute sisifo, i le faasologa. A'o femalaga'i fa'ato'aga, na atili ai ona iloa e le au faifa'ato'aga le suiga o si'osi'omaga, lea na fa'ailogaina ai se suiga malie mai le togavao o le itu i sasa'e i le tau mago o mutia i sisifo. O le ese'esega o le vevela ma le nofoaga fa'afanua na mafua ai ona 'ese'ese la'au ma masani i vaega e lua. A o lei faamamaina le laueleele, sa papa ma leai se vai. Ina ua siitia le faatoaga, o le leai o ni mea faigaluega ma auala tau faatoaga o lona uiga o le tele o fanua e leʻi nofoia ma e leʻi tapaina. Ina ia mafai ona fa'afetaui i le si'osi'omaga fou o le to'aga, na amata ai ona fa'atūina e le to'atele o faifa'ato'aga ni pa uaea fa'ato'aga i nofoaga e totō ai.

Ona o le femalagaaʻi mai sasaʻe i sisifo, i le aofaʻi tele o tagata e tuʻuina atu mea mataʻutia, i le amataga i sasaʻe na latou fausia ai puipui maʻa, i le faagasologa o le malaga i sisifo ma maua ai le tele o laau maualuluga, pa laupapa ma mai le mata. mea i totonu o lenei eria faasolosolo faalautele atu i le itu i saute, i lena taimi o galuega taugofie ma ia avea le fausiaina e matua faigofie, ae i le itu i sisifo ona o le maa ma laau e le o matua tele, o le pa e le o matua faʻapipiʻiina. Ae i le itu i sisifo, i le mea e le tele ni maa ma laau, e le masani ai le faia o pa.

I le popofou o le tanu o le eleele, ona o le le lava o meafaitino, o le talitonuga masani a tagata o pa e mafai ona faia se puipuiga i totonu o latou lava tuaoi mai isi malosiaga i fafo e faʻaumatia ma soli e manu, o lea e malosi tele ai le lagona o le puipuiga.

Ona o le leai o ni fafie ma ma'a, na amata ai ona su'e e tagata ni isi mea e sui ai pa e puipuia ai a latou fa'ato'aga. I le amataga o le vaitau o le 1860 ma le 1870, na amata ai e tagata ona totoina laau tuitui mo pa, ae e leʻi manuia ona o le utiuti o laʻau, o latou tau maualuga, ma le faʻalavelave i le fausiaina o pa, na lafoaia. O le leai o se pa na mafua ai ona le manuia le faagasologa o le faamamaina o le fanua. E leʻi oʻo i le 1873 na suia ai e se suʻesuʻega fou lo latou faʻalavelave ina ua faʻaogaina e DeKalb, Ilinoi, le faʻaogaina o uaea faʻamau e tausia ai lo latou fanua. Mai lea taimi i luga, ua faatoa ulufale atu i le tala faasolopito o le alamanuia.

Fa'agasologa o gaosiga ma tekonolosi.

I totonu o Saina, o le tele o fale gaosi oloa e gaosia uaea e fa'aaogaina uaea u'amea po'o uaea ufiufi palasitika sa'o i le uaea fa'a. O lenei metotia o le faʻapipiʻiina ma le mimilo o le uaea paʻu e faʻateleina ai le gaosiga lelei, ae o nisi taimi e i ai le faʻaletonu e le lava le faʻamauina o le uaea faʻamau. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekonolosi, o loʻo i ai nei nisi o tagata gaosi oloa na amata faʻaogaina le faʻaopoopoga o nisi o crimping process, ina ia le faʻataʻamilomilo atoa le uaea, lea e faʻaleleia atili ai le faʻamautuina o le uaea faʻamau.


Taimi meli: Nov-01-2023